STA-volleybal

Faciliteiten

Faciliteitenoverzicht seizoen 2021-2022

Stichting Talentontwikkeling Achterhoek-volleybal

Hieronder tref je een afbeelding en verdere uitleg aan wat STA-volleybal te bieden heeft

Uitleg STA-volleybal Talentenplan:

 1 of 2 maal training van 2 uur per week, 30 weken per jaar:

Gedurende het volleybalseizoen volg jij trainingen in de regio op jouw eigen niveau. Afhankelijk van de groep waarin jij wordt ingedeeld, zijn er mogelijkheden om 1 of 2 trainingen per week te volgen.

Trainingen met talenten uit de regio maar spelen op jouw eigen niveau bij een/jouw vereniging

De trainingen die jij volgt zijn samen met andere talenten van andere verenigingen uit de Achterhoek. Samen met de technische commissie van jouw vereniging maken we een goed plan voor de ontwikkeling van jouw volleybal-carrière.

 Gekwalificeerde trainers

Gedurende de trainingen word je begeleid en getraind door gekwalificeerde trainers uit de Achterhoek. Tijdens de training krijg je te maken met verschillende trainers. Dit doen we om jou zo breed mogelijk te scholen vanuit verschillende invalshoeken.

2 fysieke testen door Medifit en Centrum in Beweging

Het is belangrijk dat jij precies weet hoe jij er fysiek voor staat. Aan het begin van het seizoen laat STA-volleybal door Medifit uit Doetinchem een fysieke test uitvoeren. Alex Drost, eigenaar van Medifit, is ook verantwoordelijk voor het kracht- en trainingsbeleid en de fysiotherapeutische verzorging van Active Living Orion Heren 1 en van Top divisionist Rabobank Orion Dames 1. Halverwege het seizoen gaan we jou nog eens testen om te kijken wat jouw vorderingen zijn.

Ook Centrum in Beweging uit Lichtenvoorde heeft hierin een actieve rol. Zij zijn al jaren actief bij de selectieteams van Seesing flex / Longa’59

 Gepersonaliseerd krachtprogramma

Vanuit de resultaten van jouw fysieke testen wordt jouw gepersonaliseerde krachtprogramma samengesteld. Je kunt dit programma bij Medifit uitvoeren of bij een fitnesscentrum bij jou in de buurt (lidmaatschap voor eigen rekening).

STA-volleybal zal proberen met jou en het fitnesscentrum afspraken te maken over de hoogte van het te betalen lidmaatschap.

Medisch advies

Bij Medifit en Centrum in Beweging kan je ten allen tijde versneld terecht in het geval van blessures. Vanuit de diagnose wordt er een behandelplan opgesteld. In het geval van verder medisch onderzoek kan Medifit, Centrum in Beweging en STA-volleybal jou en jouw ouders/verzorgers advies geven over een medisch vervolgtraject.

 Persoonlijk begeleidingsplan

Aan het begin van het seizoen wordt er in samenspraak met jou een persoonlijk begeleidingsplan samengesteld. Vorderingen worden tijdens het seizoen gemonitord en indien nodig bijgesteld. Dit is jouw plan en wordt daarom ook door jou beheerd.

 In ontwikkeling:

Samen met bedrijf DataCare uit Varsseveld van ex volleyballer Arjen Lievers werken we aan een digitale leerlijn voor jou. Hierin worden jouw leerpunten en ontwikkelingen vastgelegd. Dit om te zorgen dat jij alles uit jouw talent kan gaan halen. In seizoen 2021-2022 gaan we hier verder vorm aan geven.

 Mentale begeleiding

Mentale training is onmisbaar in de topsport, zo ook bij volleybal, een mentaal spel bij uitstek. De deelnemer zal daarin begeleid worden. We besteden met name aandacht aan training- en wedstrijdvoorbereiding, omgaan met teleurstellingen en successen, hoe haal ik het beste uit mijzelf, hoe ga ik om met reacties van publiek, tegenstanders en medespelers.

 Voedingsinformatie/advies

What about Food is een bedrijf van Maus Smeets, spelend bij Fast en oud-speelster van Orion Dames 1, dat regelmatig STA-volleybal deelnemers van voedingsinformatie voorziet. Dit gebeurt in principe op groepsniveau en kan desgewenst ook individueel worden ingezet.

 Sponsoring & Vrienden Club STA-volleybal

Seesing Flex is als hoofdsponsor aan STA-volleybal verbonden. Samen met andere sponsoren zorgen ze ervoor dat we de deelnemers bijdrage voor jou laag kunnen houden. De Vrienden Club is opgericht om lid van te worden als “kleine sponsor”. Wij vragen de deelnemers van STA-volleybal om hun familie en vrienden/kennissen kring lid te maken van deze Vrienden Club. Voor 35,00 euro heb je al een goede vriend.