STA-volleybal

Nieuws

Recente nieuwtjes

STA wil volleybaltalent beter benutten

ENDRINGEN - Stichting Talentontwikkeling Achterhoek, kortweg STA, wil volleybaltalent uit de Achterhoek faciliteren in hun ontwikkeling. Met het aantrekken van Seesing Personeel en Active Living als sponsoren hoopt de club een droom van de stichting uit te laten komen. Artikel: Omroep Gelderland Geschreven door: REGIO8 Foto: REGIO8.

“Wij proberen talent te zoeken in de regio Achterhoek, niet daar buiten”, laat Eric Maan van STA weten. “Die proberen wij op te leiden voor het hoogste niveau, als deze jongens en meiden tenminste die ambitie hebben.” Hoewel Active Living Orion (Doetinchem) en Longa ’59 (Lichtenvoorde) grote clubs zijn in het Achterhoekse volleybal, wil de stichting zich niet door deze clubs laten leiden. STA moet een onafhankelijk opleidingsplatform zijn voor alle volleyballers uit de regio, vindt Maan: “Het allerbelangrijkste is wel dat we dit echt onafhankelijk willen doen.”

 

 

 

 

 

 

 

 


Voor de talenten van de STA zijn de trainingen een aanvulling op de normale clubtrainingen. “Het is gewoon perfectioneren wat er te perfectioneren valt in je techniek”, laat Ties Buiting weten. Mede-STA’er Teun Elburg sluit zich hierbij aan: “Je leert echt de kleinste dingen op techniek te beheersen en als je echt beter wilt worden in het volleybal, dan zijn dat leuke aandachtspunten.” De twee deelnemers hebben in ieder geval dezelfde ambitie als de organisatie zelf. “Ik denk sowieso de Eredivisie halen”, vertelt Elburg. “Dat is denk ik de droom van iedere volleyballer.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Achterhoeks Talent
Volgens Maan is er genoeg Achterhoeks talent en kunnen er bij de heren, die bij de STA trainen, over enkele jaren al twee of drie Achterhoekers in de eredivisie spelen. “Voordat we dat bij de dameslijn voor elkaar hebben zal nog wel een paar jaar zijn”, verwacht Maan. “Ik denk in de komende vijf jaar een stuk of twee of drie.”

Active Living Orion steunt STA-Volleybal

Tijdens de eerste STA-volleybal Instuifmiddag is Active Living Orion gepresenteerd als nieuwe sponsor van de Stichting Talentontwikkeling Achterhoek-volleybal. De instuifmiddag, georganiseerd voor de nieuwe deelnemers die volgend seizoen instromen bij STA-volleybal, was een uitgelezen moment om in de Topsporthal in Doetinchem Active Living Orion te presenteren als nieuwe sponsor. Nadat eerder hoofdsponsor Seesing Flex al een driejarige samenwerking met STA-volleybal ondertekende, verbindt Active Living Orion zich ook voor drie jaar aan de volleybaltalentenopleiding.

Active Living Orion is content met het samenwerkingsinitiatief dat bijdraagt aan de ontwikkeling van volleybaltalent in de Achterhoek. “Om talenten optimaal tot bloei te laten komen is het essentieel om ambitieuze jeugd, onder goede begeleiding, veel met elkaar te laten trainen. Wij willen uiteindelijk het liefst zo veel mogelijk Achterhoekse jongens in ons Eredivisieteam en daar sluit de visie van STA-volleybal helemaal bij aan”, aldus Wijnand Geerdink, voorzitter Active Living Orion.

Naast de rol als sponsor, zal Active Living Orion een connectie tussen het huidige topteam en STA-volleybal creëren, middels de betrokkenheid van spelers en staf bij de activiteiten van de volleybalschool. Zo fungeert aanvoerder Adam White als ambassadeur van STA-volleybal.

STA-volleybal

STA-volleybal is een onafhankelijke volleybaltalentenschool opgericht door Seesing Flex Longa’59 uit Lichtenvoorde en Rabobank Orion uit Doetinchem die zich richt op de talentontwikkeling van zowel meisjes als jongens, beginnend bij de leeftijd van 13-14 jaar. Jeugdig volleybaltalent van alle verenigingen in de Achterhoek kan bij STA-volleybal aansluiten. Deze talenten blijven gewoon bij hun eigen vereniging competitie spelen waardoor er een samenwerkingsverband tussen volleybalverenigingen in de Achterhoek ontstaat. Die verenigingen krijgen en houden daarmee invloed op de ontwikkeling van het Achterhoekse volleybal-DNA.

—————- EINDE PERSBERICHT ——————

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie over STA-volleybal kunt u contact opnemen met Eric Maan (Technisch coördinator) Email: info@sta-volleybal.nl       

Tell: 06 462 982 73

STA en hoofdsponsor Seesing Flex bekrachtigen samenwerking

Lichtenvoorde – Sabine ten Holder, directeur van hoofdsponsor Seesing Flex heeft op vrijdag 21 mei samen met bestuurslid Jeroen Peeters officieel Seesing Flex STA-volleybal gepresenteerd. Seesing Flex is voor de komende drie jaar naam- en hoofdsponsor van de regionale volleybaltalentenschool. Jeroen Peeters (links) overhandigt een T-shirt met daarop de logo’s van Seesing Flex en STA-volleybal aan Sabine ten Holder (rechts).

Sabine ten Holder benadrukt dat Seesing Flex initiatieven als deze alleen maar toejuicht. Ze is dan ook trots dat het bedrijf zich als sponsor mag verbinden aan STA-volleybal. “Talentontwikkeling is één van onze speerpunten en wordt, met de krapte op de arbeidsmarkt, nog steeds belangrijker. In het verlengde daarvan ondersteunen wij juist die initiatieven waarbij de Achterhoekse jeugd wordt uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen. Gedrevenheid en discipline in de sport betaalt zich namelijk ook uit in het werkzame leven. Dus hiermee worden werknemers met potentie gecreëerd en daar profiteert de hele regio van.”

Jeroen Peeters zegt namens STA-volleybal erg blij te zijn met Seesing Flex als hoofdsponsor. “Het is mooi dat we de naam van zo’n krachtige en prachtige Achterhoekse partner mogen koppelen aan onze talentenopleiding. We zetten samen in op de ontwikkeling van talent, met als doel de Achterhoek te versterken. We zoeken hierin allebei de samenwerking met andere regionale partners, waardoor we beiden, zowel binnen onze eigen specialiteit als gezamenlijk, onze mooie regio kunnen versterken.” 

STA-volleybal

STA-volleybal is een onafhankelijke volleybaltalentenschool opgericht door Seesing Flex Longa’59 uit Lichtenvoorde en Rabobank Orion uit Doetinchem, die zich richt op de talentontwikkeling van zowel meisjes als jongens, beginnend bij de leeftijd van 13-14 jaar. Jeugdig volleybaltalent van alle verenigingen in de Achterhoek kan bij STA-volleybal aansluiten. Deze talenten blijven gewoon bij hun eigen vereniging competitie spelen, waardoor er een samenwerkingsverband tussen volleybalverenigingen in de Achterhoek ontstaat. Die verenigingen krijgen en houden daarmee invloed op de ontwikkeling van het Achterhoekse volleybal-DNA.

Het uiteindelijke doel van STA-volleybal is om in de Achterhoek op nationaal niveau meerdere mannen- en vrouwenteams vertegenwoordigd te zien, met als ultieme ambitie om – net als nu bij de Orion heren het geval is – ook een Achterhoeks damesteam in de Eredivisie uit te laten komen.

 Van start/talententrainingen

In september 2019 is STA-volleybal in Doetinchem gestart met de talententrainingen van twee groepen. Dit bleek een groot succes, waarna in september 2020 vier groepen zijn gestart. Op dit moment worden de talenttrainingen in de ‘Topsporthal’ in Doetinchem en ‘Hamalandhal’ in Lichtenvoorde gegeven. Zodra het aantal deelnemende sporters groeit, zal er ook op andere locaties getraind worden. Naast de aangeboden volleybaltrainingen krijgen de volleyballers ook voedingsadvies en medische begeleiding. Daarvoor wordt samengewerkt met partners als Medifit uit Doetinchem en Centrum in Beweging uit Lichtenvoorde. 

 

————— EINDE PERSBERICHT ——————–

Noot voor de redactie: Voor meer informatie over STA-volleybal kunt u contact opnemen met:

bestuurslid Jeroen Peeters (e-mail: info@sta-volleybal.nl tel: 06 55 32 83 55) of

technisch coördinator Technisch Hart Eric Maan (e-mail: info@sta-volleybal.nl tel: 06 46 29 82 73)

Voor meer informatie over Seesing Flex kunt u contact opnemen met Sabine ten Holder

(E-mail: sabine@seesingflex.nl tel: 0544-353 739)