STA-volleybal

Eric Maan

Initiatiefnemer & technisch coördinator

Eric is de Technisch coördinator van STA-volleybal, en de initiatiefnemer van het eerste uur.

Op dit moment is Eric Hoofdtrainer van Rabobank Orion Heren 2, uitkomend in de Topdivisie en een van de trainers van Active Living Orion Heren 1, Ere-divisie. Verder begeleid Eric zowel Nationale als Internationale Top volleyballers met hun volleybal carrière.

De voormalig mid-speler is op jeugdige leeftijd training gaan geven. aan bv. Longa59 Dames 1 (eredivisie/bekerwinst), Sliedrecht Sport Heren 1 1e divisie, BVC’73 in Barchem, Dynamo Apeldoorn Heren 2 (1e divisie), US Amsterdam Dames 1 (Topdivisie) en WSV Dames 1 (1e en Topdivisie).

Eric binnen STA-volleybal

Eric is samen met Jeroen (Peeters) verantwoordelijk voor alles wat er onder Technisch beleid en uitvoering daarvan vallen. Naast de trainingen is dit het implementeren en coördineren van alle andere facilitaire zaken rondom het volleybal.

Waarom STA-volleybal voor Eric

“Al jaren liep ik rond met het idee het gedachtegoed van Sourcy volleybalschool voort te kunnen zetten in de Achterhoek. Het is een geweldige uitdaging om al het aanwezige volleybaltalent in de Achterhoek een fantastische volleybal opleiding aan te kunnen bieden, zodat we in de toekomst met zoveel mogelijk Achterhoekse spelers op de allerhoogste niveaus kunnen acteren. Mijn algehele droom is om de opleiding verder in de toekomst uit te breiden naar een full-time volleybalopleiding. Ik heb er bewust voor gekozen geen zitting in het bestuur te nemen, maar aan de praktische kanten invulling te geven”.